Leker modell ;)

Tjenixen! nu fick jag insperation sådär bara! 
 
jag leker lite modell med mig själv och tänkte dela några bilder som jag faktiskt är ganska nöjd med :) 
 
 
 
enjoy! <3
 
 
 

Dålig insperation

Jag har lite dålig insperation just nu om vad jag ska blogga om! så jag vore jätte tacksam om ni kan kommentera förslag på vad ni vill läsa om! 
 
För det som händer nu är att ja går och väntar på att EF ska ringa och medela något om den permenenta placeringen annars så händer det ingenting!
 
Men jag ska försöka komma på något bra att skriva om! 
 
Ha det så bra så länge!
 
Kram på er!
 
Idaho falls :)
 
 

Survival - list for exchange students

 
Hej det var ett tag sedan jag skrev några odentliga inlägg. ska försöka sätta igång igän för nu har tankarna börjat snurra igen! snart är det dags och jag är sjukt taggad!! Dessutom känns det ännu närmare när 2012/13 års studenterna åker hem och skriver om hur bra ders år har varit och jag tänker att nästa gång är det jag som skriver om mina upplevelser. Jag vet 2 stycken som har varit iväg detta år som kommer hem nu. Jag ska inte säga att jag känner dem men jag har träffat dem och vi har gått i samma gympa grupp så det her varit jätte kul att följa deras äventyr! 
 
Jag förljer ju som sagt en del bloggar med andra som ska ge sig iväg i sommar. Jag hittade en jätte bra surviallist på Emmas blogg. americaemma.blogg.se. Kika gärna in där för hennes blogg är jättekul att följa! 
Men i alla fall så detta är en survival list för alla utbytesstudenter som ska iväg: 
 
# Om jag hade åkt igen hade jag inte gjort något delstatsval. Jag älskar Arizona och kan inte vara mer nöjd med den placering jag fick. Men jag kollar ändå tillbaka och tänker, men om jag inte hade gjort val, vart hade jag hamnat då. Det är lite det som är så kul med utbtytesåret tycker jag, att man inte vet så mycket innan man åker, man kastar sig bara in. Låter cheesy men det är verkligen värdfamiljen som är viktigast och inte vart man hamnar.
 
# Var helt dig själv och var ärlig i det personliga brevet och under ansökningen så du får en familj som passar dig
 
# Gå på utbytesträffar! Där träffade jag personer jag tror kommer hänga med hela livet nu. Det är underbara att prata med innan USA, i USA och får en att känna sig mindre ensam efter.

# När ni flyger, ha alla viktiga papper, pass, flight ticket och allt det där på ett ställe, gärna någon typ av plånbok, clutch, nessisär, pärm eller nån liten bag så slipper man stressa och känner att man har koll på allt.
 
# - Tänk på att det oftast är rätt kallt på flygplan så ta på er varma och mysiga kläder

# - Planera tiden i New York - de är få timmar man är där, så efter att guidningen är över, gör ett schema med dina vänner så att ni inte velar omkring utan får gjort det ni vill göra. Vill ni olika saker, dela upp er. Ta vara av tiden där.

# - Försök att få mycket sömn på planet till värdfamiljen, jag var helt knocked out när jag kom dit och somna på soffan det första jag gjorde..

# - Var inte blyg och försiktig i början, ge dom stora kramar och var dig själv! De har valt dig remember, de är supernyfikna på vad du är för en! Ni kommer ju bo med varandra i 10 månader, lika bra att försöka vara bekväm med varandra redan från början
 
# - Packa med rikligt med djungelvrål - reaktionerna är underbara!
 
# - Skaffa ICA banken kort, så slipper du utgifter vid utdrag. Men om jag kollar tillbaka på det hade det nog varit värt att starta ett amerikanskt konto från typ Bank of America och föra över. Kunde inte handla med mitt kort i affärer och heller inte kolla hur mycket jag hade och så. Det kostar ingenting att öppna upp ett nytt konto med Bank of America, faktiskt så får man 25 dollars rakt på kortet!

# - Jag har tjatat om detta som tusan på min blogg men allting blir vad man gör det till. Ingen eller inget annat kan göra dig själv glad förutom just du! Du ansvarar för din egna glädje, dina känslor, handlingar. Kom ihåg att glädje inte handlar om perfektion men om vad man gör situationen till och hur man väljer att se på saker. Så njut det som är bra och skit i resten. Fokusera på ditt liv i USA istället för Sverige så du slipper hemlängtan. Det är bara 10 månader, känns som en evighet då men när du kommer hem kommer du märka att, herrregud det var inte så mycket ändå. Du har allt tid i världen att umgås med dina svenska vänner och familj sen och leva Sverige, så spara det för ett år och lev det du har just då istället.
 
# Var öppen för förändringarna du kommer stöta på! Häng inte up er så mycket på grejer som känns annorlunda, det är ju bara för året, när du kommer hem igen kan du gå tillbaka till din vanliga livsstil. Se det som en kulturskillnad, det är det du åkte iväg för att uppleva eller hur!

# - Gå med i en sport eller aktivitet - där kommer du möta massa nya ansikten som säkert blir dina vänner.

# - Smile, se snäll och öppen ut

# - Tänk inte på hur engelskan låter, fick sjukt många kommentarer om att min accent var sexig och att den svenska accenten var i dom top tre hetaste haha! So dont worry ;)

# - Testa allting på min matlista, hehe. Ja men hallå du är ju i USA bara för det året, so what om du går upp lite. Du får en full american experience, bara att gå ner när man kommr hem!

# - Ta roliga klasser där man umgås mycket under lektionerna, typ TV production, yearbook, choir, diskutionsklasser, dance, idrott m.m

# - Nu är detta kanske dumt att komma från mig som bloggade rätt mycket men försök att inte göra det för mycket, samma sak med facebook. Försök att inte hänga kvar så mycket i Sverige utan ha båda benen i USA så tror jag att din tid kommer bli bättre och hemlängtan mindre.

# Be proud of yourself!! Gå med huvudet högt, du är på egen hand i USA ju. Om saker går åt skogen, be a fighter! Du kommer ta dig igenom det, det kommer göra dig stark. Se det som en utmaning och sätt att växa, och kom ihåg att du är starkare än alla problem som kommer din väg. Om du har styrkan till att våga hoppa och ta en så stor risk, ja då har du styrka till att ta dig igenom whatever is going on too, no doubt.
 
# - Ta chanser, pröva allt. Ha som mål att åka hem utan regrets! Om någon kommer med ett förslag, testa det även om det kanske inte är din grej. Du kaske tycker det är jättekul. Gå på try outs med sporter du inte testat förr, man jan ju i alla fall prova.

# - Känns det tufft, prata med andra utbytesstudenter antingen på skolan, i området eller på internett. Hjälpte mig mycket att känna att man inte var ensam i situationen

# Gör en lista med det du vill hinna med under ditt år. 10 månader går fort, se till så att de spenderas till det du vill när du väl är där

# Tro på dig själv, have some confidence - det tror jag är jätteviktigt att ta sig fram när man är helt själv och utan nånting att stödja sig mot
 
# Var på med vänner, jag hade många vänner som sa att de tänkte "but everyone wants to hang out with you so I didn't bother to ask you to hang out cuz I thought you were busy all the time" de tar liksom för givet att man är utbytesstudent och alla är intresserade av en. Låt inte folk bara komma till dig utan var på och skapa vänner själv.

# Ta med två adaptrar så du kan använda fler saker sammtidigt
 
# Om du vill byta familj - byt! Om det är något du är missnöjd med - gör något åt det. Gå inte runt och vänta på att saker och ting ska klarna upp, det kommer du nog ångra senare.

# Ha som motto att varje dag ska vara minnesvärd

# Se så myckeet av USA som du kan. USA är ju 50 stater, där du är är bara en liten del. Om du kan resa omkring så ta chansen!
 
# Tänk på vad du säger, i USA är det inte som här där man kan svära lite här och där. Det är väldigt viktigt att man har ett vårdat språk. Det är jätteviktigt att man visar stor respekt för vuxna, på ett helt annat sätt än i Sverige. Där är det Mr. och Mrs. som gäller och man ska verkligen tänka på att vara artig, säga excuse me och please och sånt.

# Gå full out på saker, i USA är dom lite galnare. Typ halloween och spirit week och sånt när man ska klä upp sig i skolan.

# Have fun! Problem som du stöter på kommer kanske kännas stora just då men vad jag märkte efter ett tag var i alla fall att jag tog vissa saker lite för seriöst. Ha kul bara, enjoy your time. Ta in allting och uppskatta det du har, 10 månader går snabbt och gör det bästa du kan med dem.
 

Gör om desigen

jag sitter och jobbar med designen just nu så om det ser rörigt ut så löser det sig snart (förhoppningsvis) :) 

Dresscode

OMG!  jag hittade dress-coden för min skola:

As a matter of safety and security in the school, hats, hoods, headbands,
bandanas, sunglasses, and other clothing that may obscures one's identity
or be considered gang-affiliated are not to be worn inside the building.


All students should be modestly dressed. Shorts or skirts that do not reach
to students’ extended fingertips, halters or tank tops that are less than
three fingers’ width wide, bare midriffs or shoulders, underwear showing,
or clothing with obscene writing or pictures or sexual references, or that
promotes illicit/illegal activities or substances is not appropriate.
Students whose appearance detracts from the learning atmosphere of the
school will be asked to leave school until the problem is resolved.

Asså jag kommer inte få ha på mig ett linne i skolan!! det är ju sjukt! (man får inte visa bara axlar) vad sjutton är det för regler egentilgen?? vad tror dom kommer hända om någon ser min axen eller mitt bh-band?? 

Aa men vi får väll se hur det blir, just nu känns det väll inte så där toppen! (framför allt efter som att jag aldrig andvänder t-shirts) men ens klädstil och så lär väll förändras.

Men något som verar bra är att jag inte verkar börja för ens 8:45 :) det är jättesent om man jämför med vissa andra highschools! 

the knights from hillcrest high school! 

 

 


Nu är snart stressperioden över...

Snart är alla uppsatser inskickade, alla prov färdigskrivna och alla inlämningar klara nu är det bara två veckor till att sattsa sen kan jag slappa i skolan och bara ha det roligt och lägga allt fokus på gympan och och USA!!! Jag kan snart säga att det är sommarlov... 25 dagar kvar att uthärda, men det kommer jag klara. Och tänk sen har jag gått ut ettan första året på gymnasiet är avklarat och jag kan sikta mot mitt nästa år på hillcrest highschool i Idaho i Ammon. 
 
Jag har fått kontakt nu med välkomstfamiljen. Först var det lite krångel med att mail-adressen som jag fått till dem inte funkade men nu idag har jag skickat och fått medelanden från min värdpappa på Facebook. Han verkar jättetrevlig och social. Dessutom ser han väldigt amerikansk ut :) 
 
Placeringen känns mycket bättre nu än när jag fick den. Då ahde jag alldeles för mycket annat och tänka på och var inne i en nedåt period då jag inte var lika taggad på att åka... men nu börjar det gå uppåt igen och det känns nästan overkligt att det ska bli av att det inns en familj som väntar på mig. Det är helt sjukt egentligen. 
 
Sen är jag jätte glad för min kompis skull som också fått sin familj och placering nu! Hon ska till Indiana! 
 
Så nu har alla mina närmaste kompisar och jag fått placering, vi ska till:
-Oregon
- Idaho
-Louisiana
-Indiana 
 
det är kul för all kommer ha så olika upplevelser som vi sedan kommer kunna prata om! 
 
 
 
Tack dessutom för att nu fortfarande kikar in det gör mig glad även om jag mest har bloggen för att kunna kolla tillbaka på det senare för att komma ihåg hur det känndes. 
 
Jag har varit på Amerikanska ambassaden nu också i torsdags begav jag mig halv 7 tog jag och pappa bilen in mot stan. Vi var för tidiga så vi var framme redan kl. 7 men det var ganska bra för då hamnade jag först i kön och behövde bara vänta en kvart för att komma in. Jag var klar redan vid halv 9 så det gick över förväntan fort. Men det var bra för jag var tvungen att hinna tillbaka till skolan för att ha nationella muntliga i engelska, men jag han i god tid. 
 
den här gympa hallen ligger dessutom 15 min från huset med bil!! jag kommer nog kunna hålla på med gympan i USA också!! ÖVERLYCKLIG!! <3 

Stress.. typ

Jag kommer nog inte blogga så mycket just nu har väldigt fullt upp!! Massa i skolan och dessutom åker vi ner till svenska cupen på fredag!!!  och ja jag har fullt upp helt enkelt 
 
Kan nämna att jag ändå har skickat iväg ett första mail till välkomstfamiljen nu och väntar nyfiket på svar :) 

...

Hej! sorry om jag inte har skrivit något mer om familjen eller min placering eller så men det är oklart hur det blir. Jag kollade ju självklart upp familjens adress, skolan, och alla familjemedlemar + min ICE (lokala områdesrepensentant) och då märkte jag något som gjorde att jag vart väldigt fundersam. Min värdmamma i välkomst familjen är också Svensk :O hon kommer från Västerås och pratar Svenska. Jag vart ganska besviken när jag såg det och ni kanske tycker att jag är otacksam nu när jag fått min placering som jag väntat på i så länge men för mig känns det jätte konstigt att hon kommer från Sverige.... 
 
Jag ringde därför och pratade med Camilla på EF-kontoret i Sverige och berättade det. och berättade att jag tyckte att det känndes lite konstigt att bo med någon som kommer från samma land som jag och redan vet allt om Sverige och den svenska kulturen etc... även om det är en välkomstfamilj dvs. att jag inte kommer bo där hela året. Men Camilla sa också att hon tyckte att det lät märkligt så hon skulle kolla upp det med sina kollegor både i Sverige och i USA i början av nästa vecka så de skulle ringa tillbaka och se hur vi skulle gå vidare med det eller om det fanns någon baktanke eller liknade. 
 
Jag har därför bestämt mig för att inte ta någon kontakt med min ICE eller Välkomstfamilj  för ens jag får reda på mer ifall att det skulle vara så att de börjar om med familjsökning eller om de kommer fram till något annat men det känns bäst att inte ta kontakt med någon innan jag vet att allt är 100% slutfört 
 
Bonneville District 93 Unveils Teacher Pay for Perfomance Plan
här är ialla fall en bild på skolan: Hillcrest highschool
 
 
 
 

IDAHO

Jag ska spendera mitt kommade år i Idaho falls i staten Idaho
Har inte fått allt för mycket info än men jag ska åka till Idaho falls och jag ska bo hos välkomstfamiljen Walker det är en mamma,en pappa och tre bröder! samt men tyska värdsyster Charlotte :D skriver mer så fort jag hade fått mailet från EF med skola och namn och sånt :D juste det är en jätte stor skola 1300 elever!!!!!!!!!! :D

RSS 2.0