Trött jämt

Hej, Jag vet inte riktigt varför, jag har inte hemlängtan men jag är typ lite nerstämd i alla fall nu men jag tror att det är för att jag är trött typ hela tiden. Det kanske beror på maten. Den är ju inte så hälsosam direkt så jag tror att det beror på det sen också för att jag inte vet så mycket/ inte haft så mycket bra kontakt med värdfamiljen än. Men jag hoppas och tror att det blir bättre om inte imorgon när jag väl kommer till familjen. 
 
Jag vet inte riktigt vad som har hänt sen sist Vi har varit i Boston en dagoch typ shoppat och vandrat runt sen igår var vi och kollade på baseball och idag var vi på stranden hela dagen! Jag tror att det också kan beror på att jag får så mycket intryck hela tiden över allt och jag vill ha mer struktur och samma typ schema. Men imorgon är det en "vanlig dag" igen med lektioner, aktiviterter rätt måltider osv... 
 
aja nu ska ständigt trötta zombien gå och lägga sig! Godnatt!  :P

News!!

Something huge happened today! I got my permanet host-family!!! It sounds and look amazing!! There is a host-mum who´s 36 and a host-dad who´s 39 and they have three daughers and they like really cute!! Two of them are 12 and one is 7 and then it´s me who´s 16 and a dog! I saw a video on my host-mums facebook page were the girls were doing gymnastics (all three of them are competing in gymnastics!) and they were really great! So I really looking forward to get to the family and meet them :D 
 
I also tried softball todayand it was really fun!! but kind of hard with all the rules so it took a while befoure you knew what you were doing...haha but I got two "home" run around the hold field without being "out" it was not homeruns but it still something! And I was also playing vollyball but it wasn´t really fun becuse we were to many pepols playing it was like 20 people on each side so everybody was expecting someone else to get the ball so you tuched the ball like 5 times in 1,5 hour! :( but at least I tried something new. 
 
Tomorrow we will have a vollyboll turnament and I´m going to be a cheerleader! :D everyone was like woow when I was doing a cartweel backhand spring (hjula-spagat flickis) so me and another girl who can do a handspring are going to "open" the game for our team! GO FRANKLIN THUNDER!! :D haha... 
 
FRANKLIN, FRANKIN WE´RE THE BEST. WE´RE THE ONE WHO NEVER REST! THUNDER THUENDER THUNDER! 
 

Thinking in English!

Okay! I hope it´s okay that i´ll write this poet in English because that what´s feels natural! I have started to think in English! It´s feels much more natural now to speak English insted of Swedish. Like when you meet another sweed and they are talking swedish with you it just feels weird. 
 
Today I have spent time with my home-class. I have got some friends from diffrent contrys so thats nice! And we went down to the little town of northfield we ate ice-cream and went to a little supermarket were I bought renees which is like peanut butter cookies and skittlers :D 
 
 
We also had a dance this evening it was very fun but Now I need to sleep so good night! :D 

bildernahejdå familjen (på Arlanda)

Arrived!!

Nu när jag skriver det här så ligger jag på en säng i ett rum på norwich university och fattar inte riktigt att jag är här!! Men nu har äventyret börjat! Jag har flugit hela dagen idag gick upp vid 04:45 och sedan bar det av mot arlanda! Jag sa hejdå till familjen vilket (missförstå mig rätt) var lättare än jag hade förväntat mig! Det är inte att jag inte kommer att sakna dom men jag grät en skvätt gick igenom säkerhetskontrollen och äventyret var igång. Tänk att det är det här jag har väntat, längtat och fasat så mycket inför och nu är jag här! DET ÄR SJUKT OCH JAG KAN INTE FATTA DET!!!!!
 
Jag flög i alla fall till island och på det planet så satt jag brevid 3 andra killar som åkte med EF som skulle till camp (en skulle till och med till Idaho falls!!) sen gick jag av planet och började prata med en annan svensk tjej som åkte med EF. Vi köpte lunch (en macka och vatten) på flygplatsen som var jätteliten innan vi gick och ställde oss i kö till gaten. Vi flög från island till boston denna gång satt jag brevid två danska utbytesstudenter som åkte med EF. Vi kom fram till boston och gick igenom tullen och hämtade väskor. Seden fick vi hoppa på en buss som skule ta oss hela vägen till camp! det skulle ta 3 timmar men vägen var trasig så vi fick åka en omväg på 4,5 timmar istället. 
 
Tillslut var vi äntligen framme! Vi fick våra rummsnycklar, info och "deltagar kort". Sen gixk jag och lämnade väskorna min rumskompis hade inte kommit än så jag lämnade bara allt och gick ut till en annan svensk tjej som jag suttit brevid på bussen. Vi år middag i en enorm matsal med hur mycket mat som helst!!!!  Jag kommer rulla hem bara förvarnar alla!  
 
Jag har sedan dess försökt få tag i mamma och pappa men det går inte för simkortet jag fick funkar inte! Så om ni läser detta och jag inte ringt så har jag försökt på alla sätt och vis att få tag i er men det funkar inte vi får skypa någon annan dag istället!  Jag har pratat med min tyska rumskompis och vandrat runt på campus och pratat med folk tillsammans med hon som jag satt brevid på bussen! 
 
Jag har en del bilder från idag men dom har jag i mobilen och jag orkar inte koppla in den i dator och fixa så jag lägger upp bilderna i ett eget inlägg efter det här! 
 
 
Jag mår bra och resan har gått bra nu ska jag sova för jag har varit uppe i snart ett dygn i stäck! 
 

nu kommer resfebern!!

Jag är jättenervös har ont i magen och mår nästan illa! Jag vill åka men samtidigt är jag så nervös!! Jag har fixat massa idag! Köpt en ny mobil :O inte planerat utan det var så att jag skulle låsa upp min telefon så att jag kan sätta in ett nytt simkort i USA men det skulle ta 1-3 veckor samt att det kostade rut 350:- och via pappas gammla abonnemang kunde vi få en samsung galaxy express för 250:- så då fick jag en ny! sen så köpte vi en ny resväska då min gammla stora väska vägde typ 6kg när den var tom!!! och då skulle jag bara få ha ca.15 kg packing så vi köpte en ny som vägde 3,5kg tom. Nu ska jag lägga ner det sista och städa mitt rum innan middagen! den sista middagen i Sverige på 10 månader!! och sen är det dags att sova (vilket aldrig kommer gå!! jag kommer alldrig kunna somna ikväll!!!) men imorgon bitti 05:30 så beger jag mig till arlanda tillsammans med mamma, pappa och Richard (min bror) så att vi är vid arlanda vid 06.00 två timmar innan planet går :D
 
Nu ska jag fixa mina naglar och städa! 
 
Jag får se om jag har tid över på camp att blogga men jag är tveksam för det verkar som det är ett väldigt späckat schema så annars hörs vi om ca. två veckor!! 
 
 

1 dag kvar!!

Imorgon är sista dagen i Sverige! sista tiden jag har att spendera med min familj på ett helt år!!! Imorgon ska jag lägga ner det sista i resväskorna och bara njuta av livet, njuta av Sverige!
 
Jag skrev ju förut om min fankastiska plan med packlistor och så. Jag kan tala om att det funkade inte alls!! Jag har bytt system helt! Jag lade först fram allt till handbagaget och packade det (allt fick plats i min lilla handväska) och sen lade jag fram alla kläder och saker som jag viste att jag skulle ha med mig. Jag lät sedan allt ligga framme i några dagar och kollade på det och kom på saker som behövdes som jag inte tagit fram med även saker som jag lagt fram som var onödiga! typ som ett par byxor som jag helst inte andvänder! sen prov packade jag och det vägde 23,5 kg och det fick väga 23 panik!!!! några saker måste bort. Jag tog bort onödiga saker, köpte vakumpåsar för kläderna och provpackade igen 23,3 kg. Men va?! Sen kom snilleblixten Jag kan packa allt för camp i mitt handbagae (har en liten resväska som handbagage) testade att packa så och då: Handbagaget vägde 8,5kg och stora väskan 19.2 perfekt! så blir det alltså och då behöver jag dessutom bara en sak i stora väskan när jag kommer till camp och det är nessesrän och det är skönt att slippa packa up båda väskorna på camp!
 
Det var väll typ allt förutom att jag vill inte vänta en dag till jag vill åka imorgon bitti istället!!! men jag får försöka njuta ändå även fast jag helst vill ge mig av! :D 
 
 
 
 
"packing you life into a suitcase" 

Upptagna dagar!

Hejsan! Ända sedan i fredags har jag haft ganska upptagna dagar! det kommer jag att fortsätta att ha ända fram tills jag åker! 
I fredags träffade jag en av mina kompisar från mitt konfiramtionsläger förr förra sommaren. Vi hade inte setts sedan höstlovet så det var jättekul at träffa henne! Sen igår kom en av mina klasskompisar hit, Ella som också ska åka på ett utbytesår till USA. och vi ska bo i delstaterna brevid varandra! Jag i Idaho och hon i Oregon! Ni kan kika in på hennes blogg här: http://ellawesterlund.blogg.se men hon har inte riktigt kommit igång med bloggen än. På kvällen sen Åkte jag hem till en annan kompis och åt middag med mina "gammla vänner" från min gammla skola. Det var mysigt och jag ska även nu om en kvart träffa dom igen inne i stan och fika eller ätaglass eller nåt sånt :) sen imorgon så ska jag träffa en kompis från gympan och till slut på tisdag så ska jag packa och mysa med familjen hela dagen för att sedan på onsdag morgon vid 06:30 bege mig mot arlanda och nya äventyr! :D 
 
Jag satt även i torsdags och fredags (och igår och idag ) och fixade med ett memory med foton på min släkt och även med ett foto album som nu är klara båda två! :) det tog tid men det var roligt! 
 
åhh gympa laget vad jag kommer sakna er och träningarna!!!
och mina vänner!!! 
 

Klockor

Tänkte bara slänga in ett till snabbt inlägg och berätta att nu ha jag lagt in två klockor på bloggen en som visar Svensk tid och en som visar tiden i Idaho falls :) om ni inte ser dom så sitter dom i "menyn" till vänster <----HÄR Jag tänkte att det kunde vara bra i fall att ni försöker chatta med mig på facebook (kommer inte varar inne varje dag) eller på annat sätt försöker få kontakt med mig så kan ni ju se om det verkar troligt att jag är vaken :P Det här stämmer inte i början då jag är på lägret efter som att det är tidsskillnad mellan Vermont och Idaho. I vermont är det 6 timmars tidsskillnad så när klockan är 12 i Sverige så är den 6 i vermont etc... och i Idaho så är det alltså 8 timmars skillnad :)

Goddag!

Hejsan allesammans! (för jag har faktiskt minst 5 läsare varje dag oftast mer!)
 
Jag har varit vaken sendan kl.8.00 imorse jag har lyckats vända tillbaka dygnet helt enkelt vilket känns bra och lite onödigt efter som att jag ska ändra på det igen om 6 dagar i USA!! 
 
Jag skrev ju igår att hon på vårdcentralen trode att jag hade fått körtelfeber men inte för att vara så men jag tror inte på henne... Om man läser om det så mår folk jättedåligt och har sjuukt ont i halsen etc... men jag mår redan bra! :D Jag har inte ont i halsen (hade det när jag vaknade men det gick över på 1 timme) och jag mår helt enkelt jättebra! Jag vill och kanske så kan jag övertala mamma om att vi kan åka idag och handla saker som jag behöver innan jag åker. Så slipper jag göra det på lördag och kan istället sitta och fixa med bilder och sånt då :) 
 
eller om det blir tvärt om :) 
 
 
 

Körtelfeber?

Ja, jag gick till vårdcentralen idag för att jag misstänkte att jag kanake hade fått halsfluss! Men det visade sig att det inte var det phu! tänkte jag men då säger hon att: Jag misstänker att det är körtelfeber! Och när jag googlar runt på det så blir man ju helt skräckslagen!! Folk beskriver det som det västa som har hänt dom att dom varit inlagda på sjukhus och sängliggande i 1 månad.... etc...
 
Men Jag åker ju om 1 vecka!!! 
 

Jag ska tillbaka på fredag igen och ta nya hals-prover men jag tror inte att det r någon fara! Om jag har körtelfeber så har jag nog en lindrig variant! Jag har inte feber (om jag skulle ha det så är det typ max. 38°C och dessutom så är jag ganska pigg. Jag ha molade huvudvärk och ont i rygg, nacke och höfter och halsen så klart men i övrigt så mår jagfaktiskt riktigt bra! och jag läste faktiskt om en annan tjtj som hade det när hon var 19 och hon skulle ut och resa 1 vecka senare hon också och hon satt på planet pigg och frisk! så nu håller vi tummarna och hoppas att det går över FORT! 
 
 

Sjuk.... varför skulle det vara bra för?? :(

Ja, jag är sjuk! och det imorgon bitti så är det exakt en vecka kvar tills jag åker!!! 
 
Jag har alldeles för många saker kvar att fixa (tycker jag)
 • Jag måste köpa godis! och jag kommer ha sån ågest när jag gör det för jag ska köpa så mycket :/ 
 • köpa vaniljsocker ( för att kunna baka kladdkaka, tips för andra svenskar det är svårt att hitta vaniljsocker i USA).
 • Sen ska jag köpa minst 1 nytt block för att ha under lägret att anteckana i etc.. på lektionerna. 
 • skriva ut bilder för att sätta in i album/ göra memory:t och plasta in dem 
 • skriva ut EF-loggan och plasta in den ska sätta den på mina väskor efter som att jag inte kommer att andvända EF-bagen som handbagage. Om ni vill veta hur det ska se ut så kan ni kolla på Victorias blogg(http://vickiso.com/2013/july/) och skrollar ned till börjat packa :) 
 • köpa adapter som passar i amerikanska eluttag 
 • PACKA!!

Jag kommer att hinna med det utan problem ( med reservationer för packningen som kommer bli sjukt svår) jag har faktist om man inte räkar med idag 5 dagar på mig för jag ska till farfars landställe på torsdag- fredag. vilket förmodligen betyder ingen uppdatering. 

 

Aja nu ska jag i alla fall försöka ta tag i att prov-packa dvs. packa ner så mycket som möjligt av det jag skrivit ner för att kolla om det får plats för att sedan packa up sakerna jag behöver innan jag åker.

 

 
 
 

Ensiffrigt!!!

Hejsan hoppsan! ja jag gillar inte att skirva hej :P 
 
Det är så sjuuukt att det är så få dagar kvar till jag åker att jag kan räkna det på fingrarna!!! Om 8 dagar så går jag och lägger mig i min säng för sista gången på 10 månader om 8 dagar så har jag sagt hejdå till hela mitt svenska liv och om 9 dagar så befinner jag mig i USA!!!!! 
 
På ett sätt vill man att tiden ska stå still och inte fortsätta gå men samtidigt så känner jag mig liksom redo nu!! Jag vill att det ska vara 3 dagar istället för 9 för det är liksom för många dagar för att fixa det absolut sista men det är för få dagar för att inte tänka på det! Jag går liksom bara runt hela dagarna och väntar på att åka!! 
 
Jag känner mig helt enkelt redo nu!
 

american_flag_6.png

www.dudelol.com.jpg


Förbereder mig både fysiskt och psykiskt

Hej hoppsan! Varje dag nu går ut på att jag funderar på resan, packning, vad som måste göras vad jag måste köpa innan jag åker vad jag inte ska köpa. Ladda över bilder, filmer. Skriva ner recept och ja... jag förberder mig helt enkelt för att lämna landet :P 
 
Idag har jag städat mitt rum kollat över hanbagage packningen lite bätte! och nu har jag även köpt en ny handväska då min andra gick sönder eller den har varit trasig i typ ett halv år! men den nya väkan förvänar jag mig inte heller så mycket av hehe... jag köpte den utanför Willys för 40:- haha... så den lär väll inte heller hålla så länge men det var inte meningen heller utan jag behöver bara en handväska under flygresan sen kan jag fixa en bättre senare! Jag har nämligen kollat upp vad man får ha för handbagage om man åker economy-class med icelandair. Och det är 1 väska på 10 kg samt en mindre personlig ägodel (t.ex. handväska, datorväska etc...) så jag INTE  ha min EF-väska som handbagage utan min röda lilla resväska och min handväska så att jag har mina saer tillgängliga under flygresan, det är så krångligt att öppna en resväska (även om den inte är så stor) inne i en flyg-kabin. 
 
 
 
Så handbagage har varit mitt fokus idag samt städa och klippa gräset inför imorgon då jag ska ha avskedskväll middag/fika för släckten! kombinerat med födelsedagsfirande av pappa.  Så därför kommer nog morgondagen bestå av att fixa inför kvällen genom att baka,städa etc... 
 
Sen kommer jag nog inte blogga under helgen för jag och min bror ska till mormor och morfars landställe. Vi ska åka till sala-sivergruva, äta middag och mysa :) 
 
Nu närmar de sig!! 
13 dagar :D :D :D
 
 
 

Nya datorn!

Hejsan! just nu skriver jag mitt första inlägg på min nya dator! en macbook pro 13`` Jag köpte den idag och är än så länge sjukt nöjd!! Men och andra sidan så har jag önskat mig en macbook i över 6 månader nu!! 
 
 
Sen idag kom min flybiljett och försäkningskortet! så nu vet jag hur och när jag kommer att åka exakt! Jag ska ta flyget från Arlanda den 24 juli 8:00 på morgonen vilket enligt mig är en perfekt tid då jag kommer komma fram på kvällen då och behöver bara gå och lägga mig och inte oroa mig över jetlag :) sen dessutom så kommer jag ju till camp och då är vi ju flera som är i samma sitts :) 
Jag kommer i alla fall åka från Arlanda 8:00 med Iceland air till Reykjavik och sen 10:30 så flygar jag vidare från Reykjavik till Boston också då med Iceland Air :) 
 
Nu sittar jag och lägger över bilder på cd-skivor och flyttar foton från gamla datorn till nya datorn så att jag har några bilder att visa vänner och familj i USA :D 
 
Sen kom jag på en jättebra idé på pressent till värdfamiljen eller välkomstfamiljen! ett memory eller spelkort med bilder på mig och mina nära och kära i sverige :D det blir ju en jätte-personlig pressent istället för bara en bok om Sverige eller svenskt godis (fast dom ska få allt de ockå :P) hihi hoppas inte välkomstfamiljen läser det här nu innan jag kommer :P
 
 
 
 
 
 
 
 

Packa!

Åhh jag hatar när jag hade skrivit värsta långa inlägget sen går jag på toa och när jag kommer tillbaka har jag loggats ut och inlägget är borta!!! 
 
Det som jag hade skrivit om var i allafall min packning och att jag har haft lite panik över den och har det fortfarande men sen kollade jag på en kompis blogg som kom hem nu i sommras/våras och som hade orgniserat det där med packlistan jättebra så hehe jag snodde hennes idé (hoppas det var okej Elin) http://murrays.webblogg.se/2012/july/
 
Så såhär tänkte jag lägga upp det:
 
Packlista A
 • Kläder (se packlista B)
 • teknik (se packlista C)
 • accessoarer (se packlista D)
 • skor (se packlista E)
 • pressenter (se packlista F)
 • träning (se packlista G)
 • handbagage (se packlista H)
 • WC/smink etc... (se packlista I)
Sen så är mitt mål att ta med mig så lite som möjligt efter som att alla ställen jag läst på så säger folk att det ångrar att de tog med sig saker som de inte andvände och att man shoppar så mycket att det är bra att ha med sig lite! 
 
Sen så skickade EF-kontoret ut flygbiljetter, flyinfo, info om camp, försäkringskort etc... idag så jag lär väll få dom sakerna imorgon! Det känns så skönt att få reda på sina flygtider! då har jag likom allt (utom permanent-familj då) men jag har ju välkomstfamiljen Familjen Walker! :D 
 
Nu ska jag bara försöka sätta igång med vad jag ska skriva på de olika packlistorna! 
 
 
 

mixed emotions!!

Hej! Idag är en riktig dag full av blandade känslor! Jag vet inte riktigt om jag ska gråta eller skratta!
 
För det första så är jag jätteglad att jag har tävlat SM i truppgymnastik! något jag inte visste om jag någonsin skulle göra! 
Samtidigt så är jag jättebesviken på mig själv som under tävligen misslyckades totalt med 1 av mina 4 varv :/ i och för sig finns det förklaringar till varför det gick som det gick men ändå!! 
Sen är jag jättetaggad  på att ge mig av till usa!! det är bara 17 dagar kvar!!! men samtidigt är jag jättenervös och ledsen över att behöva lämna mina vänner och min familj här hemma i Sverige (jag blir gråt färdig bara jag tänker på det) dessutom är jag jätteledsen över att behöva läma gympan! det kanske låter fånigt! men för mig är det en jättestor och viktig del av mitt liv! Jag är jättetaggad  just nu för att kötta nya volter och träna men så kommer jag inte få göra det för ens om 10 månader! Det känns som om jag precis har kommit in i ett lag där jag trivs och utvecklas och har roligt och sen ska jag bara lämna dom! och jag vet inte 100% säkrert att det kommer finnas kvar när jag kommer hem! (laget alltså) 
 
Som ni ser så är det lite kaos i mitt huvud just nu! så jag ska nog försöka sova nu och försöka släppa lite tankar! 
 
 
 
 
godnatt!

RSS 2.0