maj!

Shit!! maj månad kommer vara asjobbig!! det kommer att hända saker hela tiden!! 
Jag kommer ha 
3 matte prov varav 2 nationella
1 stor gympa tävling (svenska cupen)
2-3 shower med skolan
bli klar med all koplitering i svenskan
åka till ambasaden och fixa visum
3 nationella prov i engelska (alla) 
bli klar med hela kursen i samhällskunskap 1b
bli klar med hela kursen i historia 1b 
 
 
Och dessutom så kommer jag förhoppningsvis/förmodligen få veta vart någon stans i USA jag ska bo!!! 
 
OMG!! nu kommer slutspörten! men snart är der sommar lov!
 
bara 44 dagar kvar nu till sommarlovet 
 
10 dagar till svenska cupen
 
65 dagar till SM
 
och 
 
84 dagar tills USA!!!!!!!!
 

OMG! TIDEN FLYGER FRAM!!!

 
 

Nu är tid på ambassaden bokad!

Japp! nu har jag bokat tid på amerikanska ambassaden! så torsdag den 16 maj så beger jag mig till amerikanska ambassaden i Stockholm för att söka visum! Det verkar som om har haft ganska tur då jag fick tid så snabbt (om 16 dagar) alltså typ två veckor! Det ända jag behöver fixa nu är att gå till banken och få orginalkvittot på betalningen påskrivet så det får väll jag och mamma se till att göra i helgen! 
 
inget nytt från EF än, tänkte ringa igen på torsdag ifall de inte har hört av sig för då har det gått mer än en vecka sedan jag ringde sist och frågade.... jag blir så frustrerad har väntat nästan 3 veckor nu sen de sa att det skulle ta en vecka innan jag fick mer info om min placering... men ef är inte så bra på det här med att hålla tider uppenbarligen! 
 
Aja hoppas alla har en trevlig valborgsmässoafton! själv ligger jag hemma i sängen och är sjuk. Blev det efter prep. weekend men det är skumt för jag har pratat med typ 3 eller 4 andra EF-studenter som har varit på lägret i helgen och även dom har blivit sjuka, hmmm vad har EF gjort med oss egentligen O.o? 
jag tänker alltid på madiken när det är valborg  :) se och njut :)
 

Preoperation weekend

Så hu är jag hemma från Hjälmargården där jag spenderat min helg med 180 andra utbytesstudenter som ska åka till USA och några som skulle till UK och irland. Det har varit jättekul att lära känna massa andra utbytesstudenter och att prata med dem höra deras förväntningar och så... dessutom var det väldigt skönt att höra massa andra som inte fått placering än för när man är hemma läder man ju bara om de som får placeringar inte om de som inte har det, men överlag var det alltså helt klart värt att åka dit!! 
Det ända som var tråkigt det var att adet var väldigt mycket repetition i informationen samt en föreläsning om självkänsla och självförtroende som var jätte tråkig......
 
Nu är jag jättetrött och har ont i huvudet som jag ska hålla mig vaken ett tag till innan jag går ich lägger mig.
 
Men här kommer lite bilder:
Vi fick jätte mycket saker med oss hem!
1 blå EF-väska som man ska ha som handbagage för att andra som man åker med ska se att man är från EF, 1affich med "inspirerande-ord", simkort till mobilen så man kan ringa hem från USA, namn-lapp för att ha under helgen och det är även en sån där lapp man kan sätta på väskan och skriva adress på som vi fick 2st av, 1 travel information book, 1 orgentation book, 1 bok med massa allmän fakta typ regler etc..., ett vitt armband efter som att jag var i grupp vit :) och sen fick mamma och pappa en varsin rosa kasse när de kom men jag fick deras ;) 
här är armbandet: LIVE THE LANGUAGE 
 
man fick även ett nyckelband :) 
och en tröja med denna text:
One destination is never a place but a new way of seeing things. It´s not right. It´s not wrong. It´s just different. Live smiply, dream big, give love. laugh lots. EF high school year abroad.
 
I fredags gjorde även min grupp denna fina planch med våra förväntningar på USA :D
 
 
hoppas ni har haft en bra helg, ses och hörs..... 
 
Rebecca <3

Påväg hem

Ja, nu är jag påväg hem från preperation weekend och jag har haft det väldigt bra! Jag skriver mer sen antingen när jag kommer hem eller imorgon och då kommer det lite fler bilder och sånt också :D


Rörigt värre

Jag har haft kontakt med Pernilla på kontoret fram och tillbaka flera gånger de två senaste veckorna, och nej, jag vet forfarande inget om vart jag ska :( Andlednigarn till att jag inte har fått reda på det än var tydligen för att det var krångel i USA med att min värdmamma i välkomst familjen hade berättat för EF att hennes pappa hade varit alkoholist när hon var liten och att hon därför druckit alkohol som underårig, men att hon nu varit nykterist i 20år så då var det tvungna att titta så att jag fortfarande tyckte att det var okej... asså det är lite överdrivet men jag sa självklart ja. och dessutom så hade det blivit något fel när jag bekräftat dubbleplacement för då stod det att det var för år 2014/15  men det är ju ett år för sent så då var jag tvungen att godkänna om dubbleplacement men denna gång stod det en annan students namn så jag funderar på om den första studenen inte ville bo i dubbleplacement och det nu hade hittat en annan men jag vet inte... nu gäller det i alla fall att vänta igen hoppas såklart att de ska ringa innan helgen men det tror jag inte så vi får se nästa vecka då kanske?? 
 
Men sen imorgon så är det preperation weekend!!!!!
Det ska bli fett kul och jag är astaggad!!
 
så nu är min lilla väska packad!!
 

frukost

Hej hopp! just nu sitter jag i sängen och äter frukost, börjar inte för ens 9:35 så det är 30 min kvar innan jag behöver åka. Så jag lyxade till det lite med frukost i sängen och så... sen är det en ny vecka nya chanser att EF kanske ringer :D och sen ska jag fråga ut min kompis i skolan idag också då hon fick sin värdfamilj i fredags :D :D


Ha en bra dag!
ni får en random konstig och ful bild också ;)

Hittade den här bilden

hittade denhär på http://sofiaintheus.blogg.se/ blogg och den stämmer så bra in på alla oss som inte fått familj eller fått veta var vi ska! 
 
 
 

...

Följ min blogg med Bloglovin

Måste bara säga förlåt

asså min blogg måste vara astråkig att läsa... jag sitter bara och skriver depp inlägg :( men aa sorry ska försöka bättra mig :D

Så jäkla trött på EF....

Ja, jag är jätte trött och nästan förbannad på EF just nu, Det var nästan 2 veckor sedan de ringde och sa att de hade hittat en välkomstfamilj (arrivalfamily). Då när dom ringde sa dom att jag var tvungen att godkänna så fort som möjligt ifall att jag var intresserad av dubble placement. Så jag gick in samma dag och godkände. EF sa då att jag borde få mer info innom max en vecka (detta var en tisadag så då hoppades jag ju att de skulle ringa innan fredag men nepp de gjorde de inte.... så då tänkte jag okej men efter helgen då om det kommit in under helgen när de inte jobbar på Stockholms-kontort, men nepp ingen ting i måndags.... på tisdag kväll börjde jag undra för då hade det gått en vecka och ingen hade ringt så då ringde jag i tisdags kväll och frågade varför de dröjde. Denna gång sa hon att det är skolan som tar tid på sig att skicka papprena till us-department som måste skicka papprena till boston kontoret som sen ska skicka dem till Stockholms kontort och sen till mig men att de skulle nog ringa innan fredag... men nu är det fredag, kontoret har stängt och ingen har  ringt :( och ingen info på MyEf hemsidan. 
 
Det känns som om EF ger mig falska förhoppningar gång på gång, och ja jag fattar att dom inte kan styra över när papprena kommer eller när familjer anmäler sig. Men det var nästan bättre att inte veta något alls än att veta att något händer och allt är på G men inte få veta mer....... :( Det hade varit bätrre om dom hade sagt efter att du har godkännt så kan det dröja innan det kommer mer info eller något så man var beredd och inte behövde gå runt och hoppas massa...
 
Sen känns det inte precis bättre när min kompis skriver till mig att hon fått sin familj idag, och missförstå mig inte jag är JÄTTE GLAD för hennes skull men jag blir samtidigt jätte avundsjuk och bara hoppas på att jag i alla fall får mer info och veta vart jag ska innan preparation weekend för då kommer man ju prata så mycket med andra studenter och då vore det jätteskönt och kunna svara på vart man ska!!!! :D
 
 
åhh nu hoppas jag verkligen att jag får mer info innan nästa fredag annars kommer jag typ vara ledsen och arg på riktigt, och det vill jag inte vara på prep. weekend!  
 
 
hur som helst trevlig helg i alla fall <3 

Nu är det mest hettsiska över (tror jag)

I söndags lämnade jag in min sista uppsats någonsin i samhällskunskap! (förutom kompliterings perioden) Igår hade jag ett jätte lätt engelska prov och idag har jag haft ett annat engelska prov som var lite svårare men samtidigt inte så svårt och Jag har hållt mitt tal i svenska nationella. OMG!! jag är så jäkla nöjd, det är sällan som man är jätte nöjd med en redovisning men idag så är jag riktigt jäkla nöjd. sen får vi se hur det går betygsmässigt men totalt jag är glad :D Dessutom ska jag skicka in den sista uppsattsen i historia ikväll åhh vad det är känns bra. 
 
Det ända som skulle kunna göra den här dagen bättre är att EF skulle ringa typ nu innom en timme och säga att placeringen är bekräftad och berätta mer var osv... men det vet jag typ att dom inte kommer göra så... men men. 
 
Nu ska jag fila lite på min historia uppsats för att sen laga mat 
 
Ha det gött!! 
 
Här kan ni få se min insperationsfilm till mitt svenska nationella tal  
haha.. jag gjorde typ en dålig kopia av den :P 

99 dagar! Idag är det tvåsiffrigt

OMG!! det är 99dagar kvar det är tvåsiffrigt, 3 månader och 9 dagar. Vissa dagar känns det som om 3månader är jätte lång tid men om jag tänker efter så har det redan gått 8,5 månader sedan jag anmälde mig till HSY. Om man ser det så då är det jätte lite tid kvar. Idag dessutom tror jag/hoppas jag att dom ringer från EF med mer info om välkomst familjen :O  : D : D Dom var ju tvungna att vänta med att ge någon info om vart och mer om familjen innan jag hade godkänt dubbleplacement men nu har jag väntat i 6 dagar så nu vill jag ha svar!!! 
 
 
 
Hoppas ni får en toppen dag för det tänker jag ha :) 
 

100 dagar kvar!!!!!!!!!!!!!

 
Det är bara 100 dagar kvar tills jag åker, imorgon är det tvåsiffrigt omg!!!!
 
 

ÅÅhhh jag kan inte vänta!!!!!!!!!

Jag vill veta mer om familjen nuuuuu!! och vart dom bor och allt!!!!!!!! jag orkar inte vänta längre! Det ver nästan bättre att inte veta någonting än att veta litegran. Det ända jag vet är ju att det är en välkomst familj som heter Walker. Mamman och pappan heter Helena och Victor och sen ska de ha tre barn men det är allt jag vet.... och att studenten från tyskland som också har dem som välkomstfamilj heter Greta. Det låter super än så länge enligt mig men jag vill veta mer!!! men förhoppningsvis så skickar de mer info från USA i helgen så kanske ef-kontoret i Sverige ringer mig på måndag men jag hade hoppats på att att de skulle ringa igår (men det gjorde de inte) så kunde jag googlat skolan, staten och området och så hela helgen men nu vart det inte så :(
 
På ett sätt kanske det var bra för jag har massa plugg jag måste göra:
* Samhälle inlämning imorgon
* engelska prov på tisdag 
* svenska nationella muntliga (hålla tal) på onsdag 
* historia inlämning på onsdag
* engelska prov på torsdag
 
ja, som sagt lite att göra *suck* dessutom ska jag ut och övningsköra lite nu :D 
 
inte min bild men typ så här ser det ut när jag pluggar....
 
 
 

Stressigt

Japp jag är inne i en stressperiod just nu alla nationella prov ligger för dörren (kommer typ nu) jag har två uppsatser som ska in nästa vecka, matte prov imorgon, 2 engelska prov nästa vecka samtidigt som det är 4 veckor kvar till Svenska cupen på gympan och 2 veckor kvar till EF- preperation camp i katrineholm samt att jag går runt och väntar på att EF ska ringa och berätta vart någon stans min välkomstfamilj bor och all sån fakta så jag är litte stressad för tillfället så om det blir dålig uppdatering så beror det på det 
 
Why does it always rain hardest on the ones who deserve the Sun?
 

Dubbel placement

Ghaaaaa!!!!!!!! Trodde aldrig att jag skulle skriva det här men nu kommer det: EF RINGDE MIG IDAG!!!! När jag satt på matte lektionen för någon timme sedan min första tanke var att fan nu ringer någon reklam-snubbe men ack så fel jag hade!!! När jag hörde rösten: hej det här är Pernilla från ef-kontoret så pirrade det till i magen och jag kände hur det hettade i ansiktet :O jag har inte fått någon värdfamilj eller skol plats ÄN men en av de lokala representanterna hade fasnat för min ansökan ville ställa upp som välkomst familj!! Jag har inte fått reda på vart det är eller så pga. Det är en dubble placement vilket innebär att den lokala representanten har fasnat för en annan student också, en tjej från Tyskland :D så nu måste jag bara godkänna att jag tycker att det är okej med en dubble placement vilket jag redan har gjort så nu kommer jag förmodligen få veta vart jag ska innom några dagar eller innom den närmaste veckan !!!!!!!! OMG ASSÅ NI FATTAR INTE HUR GLAD JAG ÄR!!!


Måndag....

Jahapp då var lovet slut då.... *suck* jag orkar verkligen inte gå i skolan, och det är faktiskt inte för att det är tråkigt eller så utan för jag känner för att jag inte orkar fokusera på flera saker samtidigt. Jag har blivit jätte fokuserad på gympan under lovet efter som jag inte har behövt tänka på så mycket annant :D och dessutom efter som jag kollat på Make it or break it. seriöst bästa serien jag någonsin sett!!!!!!! har sett tre säsonger på tre dagar alltså 48 avsnitt varav varje avsnitt är ca.45 min alltså 36 timmar på tre dygn (jag vet jag är besatt) men jag älskar serien!!! 
 
kul inlägg det här vart då men men
 
lite konstig trailer men ändå :) 

Ny dröm placering

Hejsan jag har en ny dröm placering vart jag skulle vilja hamna i Usa!!! det kommer inte hända men i Boulder i Colorado 
 
Jag håller nämligen på att kolla på make it or break it 
 
ett måste att se om du är intresserad av gymnastik!! men i alla fall, serien utspelar sig i Boulder, CO. men det är inte bara därför utan för att då vet jag att jag kan hålla igång gympan under året för de har typ en jättestor gympa hall där!! 
 
hoppas hoppas hoppas!!!
 

Idag

Ja, jag har inte så jätte mycket att blogga om men idag var jag duktig och var och gymmade på morgonen/ förmidagen med mamma i simhallen. (alltså i gymmet i simhallen) men sen när jag kom hem lullade jag runt och gjorde ingenting. Men till slut började jag kolla på ef-papprena om visum och så. Jag organiserade öven om alla pappre i en större pärm för förut så hade jag alla papper i denna som man fick hemskickad av EF men i den vek sig alla papper och så
 
men nu har jag lagt över alla papper i denna vakra pärm 
 
 
som ni ser så har jag ett väldig roligt liv då jag bloggar om en pärm..... 
 
Men inför visumet så har jag nu bokat tid hos polisen för att fixa ett nytt pass efter som mitt går ut i april 2014 :( 
aha det var det.
 
Juste jag tog en bild förut då jag hade lagt hårt på ett sät så att det såg ut som om det var kort
 
jag gillar liksom båda så jag skulle nog inte våga klippa av det så det tar så lång tid att växa ut igen men jag vet inte ska tänka på det :) 

Har precis köpt en ny bikini

Japp jag käner mig lite stolt har aldrig tidigare köpt något på internet men nu så (eller egentligen så var det mamma men det var jag som bad henne samt mina pengar) men ändå. Mamma säger att jag har snöat in för mycket på usa. Men det har jag inte (så mycket) eller jo det kanske jag har men är det så konstig då??? jag ska liksom flytta dit i 10 månader :D

Men här är en bild på bikinin som kommer landa i brevlådan om några dagar (på tal om insnöad på usa ;)

PÅSK!

Hej! 
Jag skrev inget till inlägg i aa, när det nu var jag bloggade sist. Jag har i alla fall varit i Uppsala hos mormor och morfar hela helgen. Jag, Mamma och Richard(min storebror) åkte dit i lördags förmiddag (pappa följde inte med för han är i spanien på träningsläger med friidrotten) (AVUNDSJUK!!!) menmen vi kom dit och sen kom mina 2 mostrar och deras familjer så firade vi påsk tillsammans hela påskafton 
 
Jag vet jag är jättedålig på att ta snygga foton men
 
Jag, mamma och Richard sov över hos mormor och morfar till på söndagen då vi åkte till Ulva-kvarn som det heter där vi kollade på glasblåseri (as coolt tycker jag, någon jag skulle kunna tänka mig att jobba som), antik loppis typ, och silverhantverk och gammeldagsa små handelboder. sen fick vi brottom hem för att äta middag så att jag skulle hinna till träningen sen vid 4. 
 
Sen när jag väl stressat dit visade det sig att det bara var 3 andra där men sen droppade det in tre till så vi var sju stycken till slut. Tyvärr så gick träningen jättedåligt men det är bara att ta nya tag inför imorgon... 
 
Hoppas ni andra har haft en bra påskhelg och får ett fortsatt bra påsklov :) <3 
 
 
 

RSS 2.0